3 tips voor de aanschaf van een pak

Heb jij weleens een pak of kostuum gedragen? Hoe vaak we dit dat doen, verschilt per persoon. De één doet het dagelijks naar zijn werk, de ander doet het alleen naar feestjes, begrafenissen of bruiloften. Het is altijd handig om in ieder geval één pak in de kast te hebben hangen. Mocht je dit nog niet hebben, dan is het raadzaam om er één aan te schaffen, alleen waar moet je dan opletten?
In dit artikel worden drie tips gegeven over waar je op moet letten bij de aankoop van een mooi kostuum.

1.    Let op de kleur

Eén van de belangrijkste kenmerken is toch wel de kleur van het pak. De gelegenheid van wanneer je een pak draagt, bepaalt welke kleur geschikt is voor dat moment. Mocht je er dagelijks één dragen, dan heb je vaak meerdere pakken in diverse kleuren ter beschikking. Voor je werk is het raadzaam om een donker pak aan te trekken. Dit geeft je namelijk een klassieke uitstraling. Wanneer je slechts een paar keer per jaar een pak zult dragen, dan hangt het vaak van het moment af voor welke kleur je gaat. Bij begrafenissen draag je vaak een zwart pak, omdat het dan om een droevige gebeurtenissen gaat. Bij bruiloften of feesten kan je ook een andere kleur kiezen, zoals grijs of bruin. Kortom, bedenk van tevoren goed hoe vaak je een pak draagt en stem daar de kleur op af.

2.    Pasvorm

Vanzelfsprekend is de pasvorm ook belangrijk als je pak gaat kopen. Overal moet het pak goed zitten als je het gaat passen, want anders is het geen gezicht. Voornamelijk bij de volgende onderdelen moet het pak goed zitten:

  • Borst; het pak moet makkelijk dicht- en opengaan.
  • Schouders; het pak moet goed over de schouders vallen.
  • Armen; de mouwen mogen niet te lang of te kort zijn.
  • Broek; de knoop moet makkelijk dichtgaan en je moet goed in de zakken kunnen glijden.

Mochten al deze onderdelen goed zijn, dan weet je dat het een geschikt pak voor jou is. De eerste drie gelden natuurlijk ook bij de aankoop van een colbert.

3.    Waar koop je het pak?

Niet alleen het pak zelf is belangrijk, ook de locatie waar je het gaat aanschaffen mag niet onderschat worden. Ga je naar een fysieke winkel of koop je het online? Het voordeel van de fysieke winkel is dat het pak kunt passen en kunt kijken welke kleur er hangen. Aan de andere kant kan je het pak ook online aanschaffen en thuis gaan passen. Mocht deze dan niet in orde zijn, dan stuur je het weer retour. Het voordeel van online shoppen is ook dat je gemakkelijk kunt kijken waar het pak het voordeligst is. Ben jij een voorstander van online winkelen? Bekijk dan waar je met korting kunt shoppen.

Meer weten over online kleding shoppen? Bekijk dan ook de andere tips.

Share this post