Colberts, een geliefd en veelzijdig basiskledingstuk

Iedere man met oog voor stijl en klasse weet dat er een aantal basiskledingstukken zijn die niet in hun garderobe mogen ontbreken. Eén daarvan is het colbertje; een veelzijdig kledingstuk wat gewoonweg een must is voor hoort elke man die goed voor de dag wil komen. OTTO heeft een ruim aanbod mooie colberts van verschillende merken. Bovendien kun je daar vaak een kortingscode inwisselen, voor extra voordeel op je nieuwe aankoop.

Zit er verschil in een colbert en een blazer?
Het is niet vreemd dat bovenstaande namen wel eens door elkaar gebruikt worden of dat er gedacht wordt dat het simpelweg twee woorden voor hetzelfde kledingstuk is. Dit is een misverstand er zit wel degelijk verschil in een colbert en een blazer.

Colbert versus blazer
Kort gezegd heeft een blazer veel weg van een kostuumjasje maar dan zonder de bijpassende pantalon. Beide kledingstukken zijn overigens formeler dan een colbert. Kenmerk van een blazer is daarnaast dat dit jasje vaak een egale donkere kleur heeft en voorzien is van metalen knopen. Een colbertjasje daarentegen heeft meestal meer keuze in kleuren en soms zelfs in prints en dessins. Niet voor iedere man weggelegd maar voor wie wat meer durft en een statement met zijn outfit wil maken is het een spannende optie.

Een colbert voor iedereen
Verder is het colbert iets meer casual dan een blazer of een kostuumjasje en kan het prima gedragen worden met een trui of op een wat sportieve overhemd. Ook is het geen enkel probleem om in plaats van een pantalon een mooie jeans onder het colbert te dragen.

Een binnen- en buitenjasje
Omdat de colbert zowel binnen als buiten gedragen kan worden is het jasje vaak gemaakt van stevig materiaal wat meer tegen een stootje kan dan een blazer. Het is immers de bedoeling dat het de elementen enigszins kan trotseren?

Formeel en informeel
In feite kun je met een colbertjasje alle kanten op en is het een prima basisstuk in elke garderobe. Het is een kledingstuk die zowel formeel als meer informeel gedragen kan worden en is daardoor zoals gezegd zeer veelzijdig. Vandaar de stelling dat eigenlijk elke man er minstens één in bezit hoort te hebben. Klik daarom snel door naar onze winkel om de colberts van Colbertskopen.nl te bekijken.

Share this post