De meest tijdloze winterjassen voor dames

De zomer is nu toch echt voorbij. Tijd om alle zomerkleding weer op te bergen en de wintergarderobe tevoorschijn te halen. En daar hoort een winterjas natuurlijk ook bij, zodat je niet helemaal vergaat van de kou als je naar buiten gaat. Op het gebied van winterjassen zijn er elk jaar weer andere modellen in de mode. Wat dat betreft zou je elk jaar een nieuw exemplaar kunnen kopen. Maar gelukkig zijn er ook een aantal tijdloze winterjassen voor dames die elk jaar weer populair zijn.

Trenchcoat

De trenchcoat is een lange getailleerde jas, van wat dunner stof. Hierdoor is de jas niet alleen geschikt voor de winter, maar kan je het ook al dragen tijdens de koudere dagen van de herfst. Deze jas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en allerlei prijsklassen. Maar kenmerkend aan de trenchcoat is toch wel de pasvorm. Door de knopen en het riempje in de taille oog je altijd mooi lang en slank.


Het gewatteerde jack

Het gewatteerde jack is niet ieders favoriet, sommigen voelen zich er namelijk wat fors in, maar deze jas houdt je zeker goed warm. Gelukkig is er tegenwoordig niet slechts één soort gewatteerd jack verkrijgbaar in de winkels. Zo zijn er ook wat slankere modellen, in de vorm van een jumper. En ook wat kleur betreft kan je alle kanten op. Zo kan je het gewatteerde jack kopen in een neutrale kleur, maar zijn er ook exemplaren verkrijgbaar in glimmend stof. Let bij de aanschaf van je gewatteerde jack er wel op dat de jas lang genoeg is. Het zou vervelend zijn als je op de fiets zit en je de wind steeds langs je rug voelt gaan.
A

De parka jas

Je hebt jassen met een hoge kraag om je nek goed warm te houden, maar er zijn ook winterjassen met een bontkraag. Dit heet ook wel een parka jas. Maak je geen zorgen, de kans dat de parka jas in de winkels een kraag van nepbont hebben, is veel groter dan dat er sprake is van echt bont. Voor de zekerheid kan je altijd het label checken. Deze winterjas is niet alleen warm, maar laat net als de trenchcoat je figuur goed uitkomen. Ook in dit geval heb je genoeg keuze uit verschillende tinten, zodat er altijd wel een parka jas te vinden is die je volgend jaar ook weer met plezier aantrekt.

Share this post